Oltu Taşı, içerdiği mineral ve elementlerle güç dengesini sağlar. Nötrleşme özelliğinden dolayı vücuttaki negatif elektriği nötr hale getirir. Kehribar ile kullanıldığında çok faydalı olabilir.
Bunun yanında özellikle gerginlik giderici ve sabır verici şifalı bir etkiye de sahiptir.
Oltu taşı bir tür linyit olan kadifemsi siyah renkli bir değerli taştır. Bu doğal taş İngiltere’de Neolitik döneme beri kişisel süsleme için boncuk haline getirilerek çeşitki takı ve aksesuarlarda kullanılmıştır. Romalılar yüzük, saç süsleme, kolye ve diğer takı formları için Oltu Taşını kullanmışlardır. Romalılar oltu taşını ayrıca takanı korumak için muskalarda sıklıkla kullanılan sihirli bir değerli taş olarak görüyorlardı.
Günümüzde Oltu taşı hala pek çok takı ve aksesuarın yapımında kullanılmaktadır. Özellikle Oltu taşı tesbih çok popüler bir aksesuardır. Oltu taşının tesbih yapımında kullanılmasındaki en büyük etkenlerden biri gerginliği alması ve sabır verici bir özelliğe sahip olduğuna inanılmasıdır.
Oltu Taşı Özellikleri ve Faydaları:
- Kullanıcının olumsuz davranış kalıplarını kırmasına yardımcı olduğuna inanılır.
- İyi bir şans taşı olarak bilinmektedir.
- Kişinin topraklanmasıyla ilişkili kök çakrayı etkilemektedir.
- Gerginliği alır.
- Kişiye sabır verir.
- Çevredeki ve kişideki negatif enerjiyi çeker ve nötr hale getirir.
Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle vücudumuzda bazı etkilere yol açtığı söylenmektedir. Taşların özelliklerinin bilimsel kesinliği yoktur. Fakat satışta olan ürünlerimiz orijinal, gerçek doğal taşlardır. Tıbbi konularda doktora danışmanızı tavsiye ederiz.
Burçları:
Oğlak
Uyumlu Olduğu Çakra:
- Kök Çakrası
Oltu Taşı Nasıl Temizlenir:
Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Yapılan temizlik, taşın enerjisini düzenler. Doğal taşların temizliği de doğal yollarla yapılır. Bu temizlikte dört element kullanılır. Takı ve objelerinizi taşınızın sertlik düzeyine göre aşağıdaki yöntemlerle temizleyebilirsiniz:
- Akan su ile temizleme: sert taşları akan suyun altında 4-5 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz.
- Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme: sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz.
- Toprağa gömerek temizleme: taşınızı 24 saat boyunca açık alanda ya da bir saksıda toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Topraktan çıkardığınız taşı üstündeki tozu atmak için suya tutabilirsiniz.
- Tütsü ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız tütsünün yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
- Mum ışığı ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız mumların yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
- Tuz lambası ile temizleme: tüm taşlarınızın enerjisini tuz lambanızın çevresine yerleştirerek temizleyebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.